LOSLATEN OF ANDERS LEREN VASTHOUDEN?

Zit je ergens mee? Gewoon loslaten joh. Een makkelijke uitspraak en ik zeg dan altijd: als het zo makkelijk was, dan had ik het zelf al lang gedaan.

Soms gaat het alleen niet over loslaten. Soms moet je het probleem of de uitdaging goed bestuderen. Er even op mijmeren. Het tegen mensen aanhouden om echt te bepalen wat jij er zelf van vindt. Soms kan datgene waar je over piekert, juist hetgeen zijn waar je op moet broeden. Het probleem kan namelijk zomaar een volgende stap zijn in je ontwikkeling of in je bedrijf!

Next level ondernemen gaat dus zeker niet alleen over loslaten. Soms ga je er juist DIEP in duiken. Alle mogelijkheden goed doordenken. Als het ware scenario-denken.

 

Loslaten kan ook gaan over het anders leren vasthouden. Opnieuw kijken naar dingen. Op je intuitie vertrouwen, dan komen de mooie oplossingen. Of de doorbraak. En soms kun je ook met hulp anders leren kijken. Kijk eens in je omgeving en vraag eens advies.

Neem vooral de tijd. Durf te verdwalen en even ‘erop te sudderen’.

Super waardevol!

Dus als iemand tegen je zegt: ‘joh, gewoon loslaten’, check dan eerst even bij jezelf of dat waar is, of dat je JUIST het anders moet leren vasthouden.

Mocht je daar nou over willen sparren, boek dan even een APK-tje of loop een rondje met me over de Strabrechtse heide. Neem gerust contact op of klik hier.