IK BEN EEN AAN-ZETTER

Ik geloof dat mensen van nature ondernemend en creatief zijn.

Als kind waren we dit namelijk allemaal al. We moeten weer leren spelen. Het meeste dat we namelijk geleerd hebben in ons leven is spelenderwijs gegaan.

Helaas naarmate we ouder worden, zijn we het spelen steeds meer verleerd. We staan ‘uit’. Terwijl spelen energie, creativiteit, verbinding en vernieuwing brengt. Zaken die zo hard nodig zijn bij next level ondernemen.

Ik wil daarom graag mensen weer AAN-zetten. Mensen weer leren te spelen. Zodat ze durven te experimenteren. Dingen uitproberen. Zodat we met elkaar luchtiger gaan leven. En komen met nieuwe oplossingen, gewoon omdat we van ons leven en werk een speeltuin hebben gemaakt.

EEN TIJDJE GELEDEN STOND IK ZELF UIT

Ik jakkerde op de Fastlane. Ruim 12 jaar als projectleider of HR-directeur. Ik begeleidde mensen en teams in veranderingen. Ik hielp directies met visie, strategie, het managen van teams en het in beweging krijgen van mensen.

Overal waar ik kwam, bracht ik orde in de chaos. Ging in gesprek met mensen om veranderingen te realiseren. Ik luisterde naar behoeften, naar weerstand en onderzocht welke oplossingen gewenst waren. Bracht overzicht, structuur, verander-plannen en resultaten.

DE AFSTANDBEDIENING WERKTE NIET

Op een gegeven moment werd ik wakker. Ik zag de geringe impact die ik had met alle veranderplannen. Mensen willen immers niet veranderd worden.

Ik schrok ervan hoeveel mensen om me heen UIT stonden. Draaiden in hun vaste (onbewuste) patronen. Hoe weinig fun, energie en creativiteit er eigenlijk was in bedrijven. Hoe mensen slim communiceren maar eigenlijk weinig zeggen. Hoe veel er gepraat wordt over innovatie en hoe weinig vernieuwing er echt is.

Ik wilde een speeltuin creëren voor mensen vol lef, experimenten, creativiteit en vernieuwing. Mensen in beweging brengen van binnenuit.

ONGEMERKT REED EEN BULLDOZER NAAR BINNEN

Vol verwachting begon ik aan het ondernemerschap. Super spannend natuurlijk. Vooral als kostwinner want wat als het me niet zou lukken…? Vol moed ging ik aan de slag. Ik pakte het aan als een mooi project. En de bedrijfskundige in mij wist daar wel raad mee. Ook thuis zette ik drie prachtige boefjes op de wereld.

Het combineren van moeder zijn met ondernemen was lastig, maar ja met jonge kinderen, dat zijn tropenjaren. Ffe doorbijten dus.

Ongemerkt reed een bulldozer binnen. Ik functioneerde als ondernemer stiekem al heel lang op kracht. Ik hield alle ballen in de lucht van het bedrijf en ons gezin. Was er altijd voor iedereen. Maar vergat te luisteren naar mijn lijf. Mijn gevoel. Mijn intuïtie.

Ik kwam steeds meer in een loyaliteitsconflict tussen mijn onderneming en gezin. Ik was ambitieus en dacht alles te kunnen combineren. Ik ging een samenwerking aan die misliep. Het dieptepunt. En toen…reed de bulldozer over me heen.

ALLE DRAKEN KWAMEN IN OPSTAND

Na een paar maanden rust en een intensieve coaching pakte ik de draad weer op. Ik besloot alleen te gaan ondernemen. Had genoeg plannen. Wist wat ik wilde en waarvoor ik moest waken.

Tot het weekend van totale paniek. Kon ik het wel alleen? Alle draken in mij kwamen in opstand. En zoals ze in sprookjes zeggen, dan is de schat dichtbij…

Na veel huilen en weerstand, was ik op. Waar ik al die tijd op kracht mijn gezin en bedrijf runde, aanvaardde ik dat het zo niet langer kon.

IK NAM ONTSLAG BIJ “MEZELF”

Liet los. Ik accepteerde dat ik het niet meer alleen hoefde te doen. Niet alles perfect hoefde te zijn. Dat ik HET (wat dat dan ook moge zijn) niet hoefde te weten. Dat ik niet 1 focus hoefde te hebben. En dat simpelweg in beweging komen en DOEN echt je denken verandert.

Ik begon weer met spelen en dat gun ik iedereen!

ONDERNEMEN START VAN BINNENUIT

Inmiddels ben ik sinds 2010 ondernemer. Ik heb een goedlopend bedrijf opgebouwd en geef mijn intuïtie steeds meer de ruimte.

In mijn bedrijf speel ik in grote bedrijven en samen met ondernemers. Ik durf weer te experimenteren. Doen, Doorzetten en Fun is mijn motto geworden.

Ik geloof er heilig in dat spelen en next level ondernemen altijd start van binnenuit.

Zit je wel in je energie en zie je de fun weer van het ondernemen, dan durf je weer te spelen, vernieuwen, resultaten te boeken en groeit je bedrijf! Wanneer jij niet in je kracht staat, straal je dit uit en heeft dit impact op je bedrijf en omzet.

INMIDDELS DOE IK NIETS LIEVER DAN ONDERNEMERS HELPEN MET

NEXT LEVEL ONDERNEMEN!

Dit doe ik samen in een club met andere aanzetters. Een netwerkorganisatie met mensen en bedrijven waarmee ik graag samenwerk, zodat ik altijd de juiste en beste mensen kan inzetten voor mijn klanten.

 

WIL JE MEER WETEN VAN MIJ?

Ik woon samen met Jurriaan en wij zijn de ouders van Jesse, Anouk & Nienke.

Ik ben een echte foodie, dol op alles met eten en koken!

Anderen beschrijven mij als: enthousiast, energiek, lef, resultaatgericht, confronterend en daadkrachtig.

Ik woon als Rotterdamse in een prachtig Brabants dorp met binnenkort een lieve, leuke hond 🙂

De aanzetters zijn dol op wakker schudden en mensen in een nieuwsgierige doe-stand brengen. Net als stokstaartjes: het logo van
De Aanzetters.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op via Skype, app, telefoon, mail of messenger. Ik ben er graag voor je.