DO IT YOURSELF VIDEO MARKETING TIPS

Online video is in deze tijd een enorme kans om je te onderscheiden van andere merken of bedrijven. In 2018 zal het internetverkeer voor 80% bestaan uit video. En 96% van alle B2B bedrijven zullen binnen 12 maanden video structureel opnemen in hun marketingplannen.

Ook blijkt dat als je een video verwerkt in je blog, je al snel 40% meer bezoekers trekt.

Een jaar geleden ben ik zelf gaan spelen in de vloggerswereld. Inmiddels heb ik een aantal video-workshops gevolgd, met videomakers gewerkt, maak ik deel uit van de vloggers community en volg ik as we speak de online vloggersacademy. Vanuit deze ervaring heb ik een kort overzicht voor je gemaakt. Mocht je ook willen starten met video, bespaart dat jou weer tijd :).

HOE BEGIN IK MET VIDEO?

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met video in je bedrijf heb je waarschijnlijk al in huis. Hier het basis-rijtje van benodigdheden:

Je smartphone.

Een stevige selfie-stick met tafel-statief

Een externe microfoon (dasspeld microfoon).

MET WELKE STARTERSKIT KAN IK BEGINNEN?

Je kunt ontzettend veel vinden op de vloggers/video-markt op het gebied van materialen. Vanuit een aantal video-workshops heb ik een starterskit voor je op een rij gezet. Deze tools zijn aanbevolen door een aantal video-experts en in de vloggers community van NL.

Materialen:

 Statief: iKLIP grip

 Microfoon: Rode VideoMic Me of de IK Multimedia iris Mic Lav dasspeld microfoon dubbelpack

 Betaalbare lampen voor mooie licht-opname van je video’s: Tec Take 3x softboxen set (handig maar niet gelijk nodig als je begint!)

 Te koop bij: www.bax-shop.nl of www.bol.com

           

VIDEOBEWERKINGS-
PROGRAMMA’S

Wanneer je een video/vlog zelf opneemt, is het handig als je deze vlog kan bewerken. Denk hierbij aan het maken van mooie overgangen, het weghalen van bloopers (of juist niet :-)!), je logo in je video, muziek eronder, intro-, outro etc. Deze bewerking
kun je doen in een aantal programma’s.

 Imovie (mac) of Imovie app;

 Moviemaker (windows).

VIDEO SCREENCASTING

Een screencast is een opname van je scherm terwijl jij iets uitlegt over bijvoorbeeld een training of ander product. Je kunt dan, met de juiste software, de video gaan bewerken en mooie pijlen toevoegen of overgangen maken. Programma’s waar je dit in kunt doen zijn:

 Screenflow (mac)

 Camtasia

 Wevideo

 Screencast o-matic

GELUIDSOPNAME

Soundcloud

Ook hierbij is het handig om een externe microfoon op je computer aan te sluiten. Voorbeelden:

Blue Snowball of de Blue Yeti zijn veel gebruikte microfoons.

Hoe het opnemen van een screencast precies werkt, kun je vinden via google/youtube. Ook vind je daar allerlei voor- en nadelen van huidige screencast programma’s.

Wil je direct aan de slag? Hier vond ik een handige uitleg:

VIDEO OPSLAG SYSTEMEN

 You Tube
 Wistia
 Vimeo

WIL JE MEER WETEN?

Over vloggen en video? Een aantal experts heb ik voor je op een rij gezet. Uiteraard is er nog veel meer in de markt. Google gerust zelf even en geef me je tips en ervaringen door als je aanvullingen hebt, vind ik leuk!

– Online vloggerscommunity (Lid worden via Facebook)

– www.devlogacademy.nl

– devideovakvrouw.nl

– verdienenmetvideo.nl

– easyvideomarketing.nl

– thewhygirl.nl

– e-see.video.com